Qigong online

Qigong online

Hitta den perfekta qigongkursen för dig och träna hemifrån.

Stressa av, sov bättre, hitta lugn och energi!

Qigong online, alla ordinarie kurser sänds genom Zoom

Begränsat antal platser på Zoom, så anmäl dig redan NU..

Qigong online. Alla kurser sänds genom Zoom, med hög kvalitét på ljud, bild, uppkoppling och säkerhet. Vi har kört online nu sedan Covid-19-pandemin startade och det fungerar fantastiskt bra och är riktigt roligt! Vi har haft deltagare från olika delar av Sverige med och det blir en påtaglig och stark gemenskap trots att vi är på olika platser.

Sagt om qigong online

Bra bild, bra ljud! Jag kan känna samhörigheten och sammanhållningen i gruppen digitalt! “I ärlighetens namn var jag lite skeptisk till en början till hur det skulle fungera med qigong online, mest beroende av min egen oro för tekniken. Jag upptäckte strax att det fungerar alldeles utmärkt! Bra bild, bra ljud! Jag kan känna samhörigheten och sammanhållningen i gruppen digitalt! Qigong passar extremt bra via zoom eftersom det är mig själv jag jobbar med under utmärkt, proffsig ledning!” – Lena, 76 år

En fördel med qigong online är också att jag, som småbarnsmamma, kan vara med även om jag inte kan ta mig hemifrån. ”Jag är ingen digital människa och vill helst träffa folk ”på riktigt”. Jag hade svårt att tro att qigong online skulle bli lika bra som en ”riktig” qigong klass. Men jag hade fel… Det är verkligen inte ”sätta på en video och träna framför skärmen”. 
Eva är väldigt lyhörd och leder gruppen på ett utmärkt proffsigt sätt och jag upplever lika stark gemenskap med gruppen som när jag är på plats.
En fördel med qigong online är också att jag, som småbarnsmamma, kan vara med även om jag inte kan ta mig hemifrån.” – Julie

Qigongkursen har blivit en del av mitt hem “Att träna qigong online har de klara fördelarna att jag inte behöver bege mig någonstans för att träna och att träna i vardagsrummet hjälper mig också att göra det till en daglig vana eftersom qigongkursen har blivit en del av mitt hem. Eva har satt upp mikrofon och kamera så att hon smidigt kan byta mellan helkroppsvy så att hon kan visa oss rörelserna och ansiktsvy för delningar och andra undervisningsmoment. Jag har känt att den kollektiva energin med läraren och gruppen kan infinna sig väldigt tydligt även online. Jag har inte träffat de flesta av de andra deltagarna men känner en samhörighet som växer naturligt med varje online pass.” – Jerker

Bär mig genom våren “Qigong med Eva och hela gruppen på Zoom bär mig genom våren 2020!” – Åsa

En mycket givande qigongkurs online! Eva är en god pedagog och sprider glädje och entusiasm under passen. Jag är imponerad av hennes bakgrund som naprapat och den resa hon gjort till Qigongen. Det är en oerhört bra och bred kunskap och insikt hon besitter, vilket gör mig trygg i att detta verkligen är bra och läkande för kroppen. Som nybörjare inser jag att det krävs viss träning, som med det mesta, för att komma in i rörelserna. Jag gillar energin i de rörelser vi gått igenom och att man arbetar mycket med axlarna som jag inte kommer åt riktigt i yogan.” – Eva

ANMÄL DIG HÄR!

Qigong online för nybörjare - grundkurser

Grundkurs, nivå 1. Inga förkunskaper krävs. Vi arbetar med qigongprogrammet “Lyft upp Qi” för att fylla på, balansera och åtgärda blockeringar i din livsenergi och mjuka upp alla kroppens leder och muskler. Vi gör även moment som dra qi och liggande qigong.”

Tisdagar kl. 17.10-18.00. Kurs om 9 ggr, 4 aug – 29 sep. Investering 1755kr. Boka två få 155kr rabatt/person.

Onsdagar kl. 19.05-19.55. Kurs om 9 ggr, 5 aug – 30 sep. Investering 1755kr. Boka två få 155kr rabatt/person.

Onsdagar kl. 20.05-20.55. Kurs om 9 ggr, 5 aug – 30 sep. Investering 1755kr. Boka två få 155kr rabatt/person.

Fortsättningskurser online

Fortsättningskurs Lyft upp Qi, nivå 1.

För dig som gått en grundkurs tidigare. Vi fördjupar oss i rörelserna och tar även in separata moment från metoden för kropp och medvetande. Vi gör moment som dra qi och liggande qigong.

Tisdagar kl. 18.15-19.15. Kurs om 9 ggr, 4 aug – 29 sep. Investering 1855kr. Boka två få 155kr rabatt/person.

Metoden för kropp & medvetande, nivå 2.

För dig som gått en grundkurs tidigare. Vi arbetar med det mer fysiskt krävande qigongprogrammet “Metoden för kropp och medvetande”, som öppnar upp kroppens leder.

Tisdagar kl. 19.30-20.30. Kurs om 9 ggr, 4 aug – 29 sep. Investering 1955kr. Boka två få 155kr rabatt/person.

Qigong online för dig med högkänslig personlighet, HSP

Enligt amerikansk forskning har 15-20% av befolkningen en högkänslig personlighet, HSP, och det är lika vanligt hos män som kvinnor*. Det kan metaforiskt beskrivas som att ha 40 fingrar att ta emot sinnesintryck med istället för 10 st, vilket lätt kan ge upplevelser av att t.ex. bli överväldigad och överstimulerad, dränerad och utbränd. Under denna helgkurs får du effektiva verktyg för att fylla på och skydda din egen energi från att dräneras av omvärldens alla intryck. Vi går igenom hur du kan ta in väldens alla intryck på ett sätt som inte gör att du behöver stänga ditt hjärta och bygga murar mot omvärlden. Vi kommer jobba en hel del med gränssättning, hur du kan säga nej men också ja, på ett sätt som backas upp av din energi, så att budskapet tas emot på ett starkare sätt av din omgivning. 

Jag har personligen erfarenhet av hur enormt utmanande det har varit att leva med HSP utan några verktyg för energihantering och skydd mot att så lätt överväldigas av omvärlden och den inre egna världens turbulens. För mig finns det en gigantiskt skillnad i livskvalitét före och efter qigongens inträde i mitt eget liv!

Kursen är både för dig som tränat qigong förut och dig som är helt ny, det är dessutom en kurs som du med fördel kan delta i även om du inte har HSP men tycker dig behöva effektiva verktyg för energihantering, skydd mot tung energi och gränssättning. 

https://hsperson.com/research

Lördag & Söndag 5-6 sep kl.10-16. Investering 2995kr. Boka två få 1000kr rabatt/person. 

BOKA HÄR – VARA MED ONLINE

Qigong för djup återhämtning

En hel helg med tema djup återhämtning och påfyllning av livsenergi. Vi städar ur kropp och sinne och fyller på med fräsch energi, grundning och lugn för att stå redo för utmaningar och vaccinera oss mot stress och utbrändhet.  Vi går igenom programmet “Lyft upp qi” steg för steg och lär oss vad rörelserna gör för vår kropp och sinne. Vi gör utöver detta moment som dra qi, qiandning och liggande qigong.

Vi kommer att fokusera mycket på “Liggande qigong” där vi kommer ned i djup återhämtande vila. Det är en metod som bevisats mycket effektiv vid t.ex. PTSD, kan förbättra minnesinlagring, sömnkvalitet och ämnesomsättning. 

Alla kan delta, nybörjare som mer erfarna. Undervisningen skräddarsys mycket efter gruppen på plats och de behov som finns. 

Lördag & Söndag 28-29 nov kl.10-16. Investering 2995kr. Boka två få 1000kr rabatt/person. 

Vill du ha qigong online för din arbetsgrupp?

Boka in ett kostnadsfritt prova på pass genom zoom!

Åldersgräns 18 år på alla mina kurser. Öppet köp i 14 dagar, enligt distanslagen, efter 14 dagar är anmälan bindande, kan överlåtas till annan deltagare men ej återbetalas. 

Du behöver installera Zoom för att kunna vara med
——–
Installera Zoom på din telefon: gå till app-store och ladda hem appen Zoom kostnadsfritt och registrera sedan ett eget zoom konto.
——–
Installera Zoom på din dator:
https://www.zoom.us/download
Klicka download under “Zoom Client for Meetings”. Kör sedan programmet som laddas hem.
Sedan skapar du ett eget Zoom konto.

Högskolan i Dalarna har samlat en skattkista för hur att använda Zoom. Kolla gärna 😀
Deras materiel är på svenska:
https://www.du.se/zoom#ljud_och_bild