Qigong för nybörjare

Qigong för nybörjare - grundkurser

Stressa av, hitta lugn, sov bättre, få en skönare kropp & mer energi till det du längtar efter!
Var med online genom Zoom eller i liten grupp i stor lokal på Luntmakargatan 94, Rådmansgatan T/Odenplan.

ANMÄL DIG HÄR!

Qigong för nybörjare - Grundkurser

Grundkurs, nivå 1. 

Inga förkunskaper krävs. Vi arbetar med qigongprogrammet “Lyft upp qi” för att fylla på, balansera och åtgärda blockeringar i din livsenergi och mjuka upp alla kroppens leder och muskler. Lyft upp qi är ett program inom Zhineng qigong som arbetar på att skapa transparens, så att blockerad energi kan få röra sig ut och ny livsenergi kan få röra sig in. Vi leder medvetandet successivt “in i kroppen” och lär oss om kroppens muskeloskeletala system, nervsystem och funktion på ett aktivt, lättsamt, invävt och spännande sätt. Jag är leg. naprapat och använder min kompetens i undervisningen. 

Vi utvidgar det naturvetenskapliga synsättet på människan till att börja undersöka även ett energimässigt perspektiv. Vi dekomprimerar kroppen och lär oss att expandera istället för att komprimera under ökad belastning/intensitet. Du utgår alltid från vad som känns bra för din kropp och rörelser som eventuellt inte går att utföra genomför du fullt ut med din föreställningsförmåga. 

Vi gör även så kallad “liggande qigong” och “dra qi”. Lyft upp qi är ett effektivt stresshanteringsprogram för alla! 

Onsdagar kl. 19.30 – 20.30 Kurs om 9ggr.

Datum: 13 jan – 17 mars, uppehåll för sportlov v.9 (3/3).

Investering 1755kr. Åldersgräns 18 år.

MÄNGDRABATT: Boka in dig plus en vän samtidigt och få 155kr rabatt/ per person! 

Vill du prova ett pass innan du anmäler dig till en grundkurs?

Har du tränat qigong regelbundet tidigare?

Då är du säkert redo för fortsättningskurserna!

VARFÖR TRÄNA QIGONG?

Med regelbunden träning kan du uppnå:

 • Ökad kroppsmedvetenhet, harmoni, energi och balans
 • Läkning av fysisk och emotionell smärta
 • Bättre sömn

VAD DU FÅR!

På en kurs med Qigongcenter Stockholm upplever du:

 • Lugn och grundning
 • Glädjefylld samvaro
 • Kravlös träning som ger energi

HUR GÖR JAG OM JAG MISSAR ETT PASS?

Meddela frånvaro i så god tid som möjligt. Jag gör kortare videoinspelningar med essensen av det nya vi gått igenom på varje klass, så om du missat ett pass så kan du ta del av detta material.

KAN JAG KOMMA PÅ DROP IN?

Jag har inte drop in träning, endast hela kurser.

Det finns tillfällen att prova på ett pass qigong tisdag 5e januari kl 18-19 samt 19.30-20.30 och onsdag 6e januari kl 19.30. Anmäl dig till dessa prova på tillfällen redan nu.  

Du kan vara med fysiskt eller online. Max 12st fysiska deltagare och max 20st online. (Lokalen tar normalt 25 personer.)

VAD SÄGER ANDRA QIGONGDELTAGARE?

5/5
“Eva skapar trygghet och ett tillåtande klimat i gruppen genom att vara tydlig, avslappnad och pedagogisk i sina instruktioner och förklaringar. Det finns en god balans mellan återkommande och nya övningar utifrån deltagarnas önskemål. Qigong hjälper mig att hantera stress och jag känner mig alltid lugn, stark och harmonisk efter ett pass Jag får också vertyg att använda i andra situationer.”
– Therese
“Efter varje qigongpass mår jag bättre än när jag kom. Jag uppskattar Evas lugn och närvaro och samtidigt kan hon droppa saker som får oss att skratta!”
– Petra
“Jag känner mig alltid piggare och gladare efter Evas qigongpass, även efter en krävande arbetsdag.”
– Anna
“En mycket givande introduktionskurs i Qigong online! Eva är en god pedagog och sprider glädje och entusiasm under passen. Jag är imponerad av hennes bakgrund som naprapat och den resa hon gjort till Qigongen. Det är en oerhört bra och bred kunskap och insikt hon besitter, vilket gör mig trygg i att detta verkligen är bra och läkande för kroppen. Som nybörjare inser jag att det krävs viss träning, som med det mesta, för att komma in i rörelserna. Jag gillar energin i de rörelser vi gått igenom och att man arbetar mycket med axlarna som jag inte kommer åt riktigt i yogan.”
– Eva
“Innan jag började på qigongen var jag väldigt stressad och spänd, utan att jag förstod det själv. Axlarna var uppe vid öronen och det hade börjat göra ont i vänstra axeln. Efter bara några gånger på qigongen kände jag mig mycket lugnare och värken försvann. Nu är jag mer kroppsmedveten och säger till mig själv att sänka axlarna och sluta stressa. Jag har beslutat mig för att fortsätta med qigongen. Eva är en så fantastisk qigongledare, jag har lärt mig otroligt mycket. Hon är också en mycket härlig, varm och rolig människa.”
– Karolina
“Qigong och healing hos Eva har gjort det möjligt för mej att vara mer närvarande i min kropp. Jag kan styra mitt liv bättre än förut och känner mej nöjdare. Har mindre ont. Har lärt mej många spännande saker av Eva som är en fantastisk pedagog med mycket humor. Kan varmt rekommenderas ❤️
– Helena
“Med qigongen känner jag mig mycket lugnare och gladare. Mer avslappnad. Tidigare kunde det vara väldigt trögt och kämpigt. Och jag kunde sitta fast och grubbla över saker i evigheter. Nu känns det som att jag är i en flow. Allt är inte glitter och regnbågar hela tiden nu heller men jag är “coolare” och det känns som att allt runt omkring bara följer med…”
– Julie
“Eva besitter stora krafter när det kommer till att förstå var du är och vad som behövs för att du skall bli avslappnad, hitta nästa nivå i qigong-känslan och för att utmana dina inre föreställningar och begränsningar. Detta är personlig utveckling när den är som bäst! Med mig från helgkursen i qigong har jag effektiva verktyg för att hantera stress, kroppsliga besvär, känslor och att finna ett inre lugn när det stormar. Rekommenderas å det varmaste för alla!”
– Susanne
“Jag har upplevt många förändringar på många olika plan med qigong. Fysiskt: Jag kan nå mina tår när jag böjer mig framåt. Det kan kännas som en liten detalj men det har jag aldrig någonsin kunnat göra! Jag har inte ont i ryggen längre. Jag kan springa intervaller utan att få panikattacker. (Efter en utmattning har det varit omöjligt trots att jag mådde bra. Kroppen reagerade direkt på ökad hjärtfrekvens och jag mådde jättedåligt efteråt.) Jag kan få bort spänningshuvudvärk med egna qigongtekniker. Psykiskt: Jag är inte rädd för att bli utmattad igen. (Utmattningen har alltid hängt med i bakhuvudet så detta är en jättegrej för mig.) Jag mår bra! Jag tycker om mig själv (det är också en jättegrej. Har typ inte hänt sedan jag var en kaxig 4-åring.) Jag har sluppit prestationskravet (och här pratar vi Mount Everest. Jag är uppvuxen med prestationskrav. Prestation är mitt andra namn typ…) Jag har massa verktyg för att hantera skit (eller ska man säga livet). Jag har mycket bättre relation med min man och mina barn. Det händer massa coola saker jag aldrig skulle kunna ha tänkt mig förr. Jag tycker att det är jättebra att blanda programmet lyft upp qi med andra utmanande övningar som vi gör. Det jag har uppskattat mest är Eva! Lite crazy men stort hjärta. Terminskursen har mer än motsvarat mina förväntningar. Hade jag vetat hade jag börjat med qigong för länge sedan.”
– Julie
 

Åldersgräns 18 år på alla mina kurser. Öppet köp i 14 dagar, enligt distanslagen, efter 14 dagar är anmälan bindande, kan överlåtas till annan deltagare med ej återbetalas. 

Gällande pandemin. 

Vi respekterar och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller rekommenderat avstånd. Vi är en liten exklusiv grupp om endast 12 deltagare i en lokal som är anpassad för 25 personer. Vi vädrar regelbundet och är noga med städning. 

Alla klasser sänds också live genom Zoom, med hög kvalitét på ljud, bild, uppkoppling och säkerhet. Vi har kört online nu sedan pandemin startade och det fungerar fantastiskt bra och är roligt. Vi har haft deltagare från olika delar av Sverige med och det blir en påtaglig stark gemenskap trots att vi är fysiskt på olika platser. 

Praktisk info om klasserna:

 • Kläder: bekväma och rörliga, men behöver inte vara träningskläder. Var gärna barfota eller ha rymliga strumpor med gott om plats för tårna. Det allra bästa är om du kommer i de kläder du vill qigonga i så att du slipper byta om. Behöver du byta om finns en toalett i lokalen där du byter om ostört, men tänk på att vara i god tid så att du hinner detta om det är fler som vill byta om på plats.
 • Att ta med: vattenflaska och om du inte vill låna kudde och filt i lokalen kan du ta med även detta. Det finns stolar att tillgå om du vill sitta på stol under träningen.
 • Kom gärna 10 min före passet men senast 5 min innan start, så att du hinner landa vilket ger bästa förutsättningarna för hela gruppen. Det finns tyvärr inte möjlighet att komma in i passet efter utsatt starttid. Gäller även vid deltagande online. Detta eftersom vi arbetar med att skapa lugna och läkande space med så få störande inslag som möjligt. 
 • Får du förhinder till ett pass, vänligen meddela mig i så god tid som möjligt per mejl eller sms.
 • Har du missat ett ett pass så kan du ”ta igen” det tack vare en kortare videoinspelning av de nya undervisningsmomenten som jag mejlar ut senast ett par dagar efter passet.
 • Vi håller behörigt avstånd till varandra med anledning av pandemin och hälsar utan att ta i hand eller kramas. Vi är max 12 deltagare i en lokal anpassad för 25 personer.