Vad är qigong

Helgkurser i qigong

Stressa av, sov bättre, hitta lugn och energi!
Begränsat antal platser, så anmäl dig redan NU..

Var med online eller i liten grupp i stor lokal på Luntmakargatan 94, Rådmansgatan T/Odenplan. 

 

En fördel med qigong online är också att jag, som småbarnsmamma, kan vara med även om jag inte kan ta mig hemifrån. ”Jag är ingen digital människa och vill helst träffa folk ”på riktigt”. Jag hade svårt att tro att qigong online skulle bli lika bra som en ”riktig” qigong klass. Men jag hade fel… Det är verkligen inte ”sätta på en video och träna framför skärmen”. 
Eva är väldigt lyhörd och leder gruppen på ett utmärkt proffsigt sätt och jag upplever lika stark gemenskap med gruppen än när jag är på plats.
En fördel med qigong online är också att jag, som småbarnsmamma, kan vara med även om jag inte kan ta mig hemifrån.” – Julie

ANMÄL DIG HÄR!

Qigong för dig med högkänslig personlighet, HSP

Enligt amerikansk forskning har 15-20% av befolkningen en högkänslig personlighet, HSP, och det är lika vanligt hos män som kvinnor*. Det kan metaforiskt beskrivas som att ha 40 fingrar att ta emot sinnesintryck med istället för 10 st, vilket lätt kan ge upplevelser av att t.ex. bli överväldigad och överstimulerad, dränerad och utbränd. Under denna helgkurs får du effektiva verktyg för att fylla på och skydda din egen energi från att dräneras av omvärldens alla intryck. Vi går igenom hur du kan ta in väldens alla intryck på ett sätt som inte gör att du behöver stänga ditt hjärta och bygga murar mot omvärlden. Vi kommer jobba en hel del med gränssättning, hur du kan säga nej men också ja, på ett sätt som backas upp av din energi, så att budskapet tas emot på ett starkare sätt av din omgivning. 

Jag har personligen erfarenhet av hur enormt utmanande det har varit att leva med HSP utan några verktyg för energihantering och skydd mot att så lätt överväldigas av omvärlden och den inre egna världens turbulens. För mig finns det en gigantiskt skillnad i livskvalitét före och efter qigongens inträde i mitt eget liv!

Kursen är både för dig som tränat qigong förut och dig som är helt ny, det är dessutom en kurs som du med fördel kan delta i även om du inte har HSP men tycker dig behöva effektiva verktyg för energihantering, skydd mot tung energi och gränssättning. 

https://hsperson.com/research

Lördag & Söndag 5-6 sep kl.10-16. Investering 2995kr. Boka två få 1000kr rabatt/person. 

PLATS: Hälsans hus, fjällgatan 23B eller online där du är.

 

Qigong för djup återhämtning

En hel helg med tema djup återhämtning och påfyllning av livsenergi. Vi städar ur kropp och sinne och fyller på med fräsch energi, grundning och lugn för att stå redo för utmaningar och vaccinera oss mot stress och utbrändhet.  Vi går igenom programmet “Lyft upp qi” steg för steg och lär oss vad rörelserna gör för vår kropp och sinne. Vi gör utöver detta moment som dra qi, qiandning och liggande qigong.

Vi kommer att fokusera mycket på “Liggande qigong” där vi kommer ned i djup återhämtande vila. Det är en metod som bevisats mycket effektiv vid t.ex. PTSD, kan förbättra minnesinlagring, sömnkvalitet och ämnesomsättning. 

Alla kan delta, nybörjare som mer erfarna. Undervisningen skräddarsys mycket efter gruppen på plats och de behov som finns. 

Lördag & Söndag 28-29 nov kl.10-16. Investering 2995kr. Boka två få 1000kr rabatt/person. 

PLATS: Hälsans hus, fjällgatan 23B eller online där du är.

5/5

VAD SÄGER ANDRA OM HELGKURSER I QIGONG?

"Eva besitter stora krafter när det kommer till att förstå var du är och vad som behövs för att du skall bli avslappnad, hitta nästa nivå i qigong-känslan och för att utmana dina inre föreställningar och begränsningar. Detta är personlig utveckling när den är som bäst! Med mig från helgkursen i qigong har jag effektiva verktyg för att hantera stress, kroppsliga besvär, känslor och att finna ett inre lugn när det stormar. Rekommenderas å det varmaste för alla!"
- Susanne
"Jag känner mig mindre sträng nu och mer kärleksfull. Fin grupp, tillåtande både skratt och tårar. Att få fortsätta nästa dag, kunna bearbeta det som kom upp första dagen."
- Anna
"En fantastisk energi! Verktyg att hålla alla energier som träter borta. Älskade avslutet! Det var nog en av de viktigaste delarna att släppa tröttheten och ta in positiv energi. TACK!
- Katarina
"Värme och skratt <3. Verktyg inför vardagen och hur jag ska kunna gå vidare. "
- Caroline
"Tar med mig hur jag kan vara närvarande i min kropp, att jag får ta plats, har ett värde i mig själv. Insikten om att jag har svårare att säga ja, bjuda in än att säga nej. Och sen har jag lämnat lite skuld, sorg och rädsla. TACK!"
- Maria

Vill du hellre träna en dag i veckan?

Välj bland flera qigongklasser på olika nivåer.

Vi respekterar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller mer än 2m avstånd till varandra. Väljer du att vara med fysiskt på Hälsans hus, Fjällgatan 23B, är du del av en liten exklusiv grupp på maximalt 10 deltagare i en stor och luftig lokal anpassad för 30 personer, där vi vädrar regelbundet och är noga med att städa och desinficera lokalen. Alla helgkurser sänds också live genom Zoom, med hög kvalitét på ljud, bild, uppkoppling och säkerhet. Vi har kört online nu sedan Covid-19-pandemin startade och det fungerar fantastiskt bra och är riktigt roligt! Vi har haft deltagare från olika delar av Sverige med och det blir en påtaglig och stark gemenskap trots att vi är på olika platser.

Åldersgräns 18 år på alla kurser. Öppet köp i 14 dagar, enligt distanslagen, efter 14 dagar är anmälan bindande, kan överlåtas till annan deltagare men ej återbetalas.